19 juli 2013

Marjan van Giezen lijsttrekker PvdA

Marjan van Giezen zal de PvdA lijst gaan aanvoeren voor de komende raadsverkiezingen. Marjan, nu fractievoorzitter, is de enige kandidaat namens de PvdA. Dinsdagavond 23 juli om 20.00 uur zal zij zich in stadsmuseum Swaensteijn in Voorburg presenteren. Formeel zal de PvdA afdeling haar lijsttrekkerschap in september bekrachtigen.

Marjan van Giezen

Marjan van Giezen (foto door Pieter Lagas)

“Het raadswerk geeft mij ontzettend veel energie. Je bent als raadslid met je gemeente bezig, je spreekt veel organisaties. Je kunt vaak mensen echt helpen”, aldus Marjan van Giezen. Zij is sinds 2006 raadslid voor de PvdA en sinds 2008 ook fractievoorzitter.

De PvdA had haar leden opgeroepen om zich kandidaat te stellen voor het lijsttrekkerschap. Marjan van Giezen bleek bij het sluiten van de termijn de enige kandidaat.  Volgens de voorzitter van de kandidatenadviescommissie Paul Q. van der Burg is dat niet zo verwonderlijk. “Marjan van Giezen voldoet zeer goed aan het profiel dat de afdeling gemaakt heeft voor het lijsttrekkerschap. Daarnaast heeft zij de afgelopen jaren natuurlijk laten zien dat ze met deze fractie, in moeilijke tijden veel heeft kunnen bereiken. Denk bijvoorbeeld aan de inzet van de PvdA op het behoud van twee zwembaden, drie kinderboerderijen, en recentelijk de Ooievaarspas. Maar ook op sport gebied heeft de fractie behoorlijk wat binnengehaald. Met Marjan van Giezen als lijsttrekker hebben we de droomkandidaat die we willen. Kennis van zaken, geliefd in de gemeente”.

Marjan van Giezen:  “De afgelopen periode heb ik met veel plezier de PvdA-fractie voorgezeten. We hebben een goede fractie, met veel kwaliteiten, en ik vind het eer om dit werk ook komende periode te mogen voortzetten. Voor mij is het belangrijk dat we als PvdA zichtbaar zijn, en dat de mensen ons kunnen aanspreken. Ik ben de afgelopen periode veel op pad geweest om dat te bereiken. En ik zal dat blijven doen!”

Dinsdagavond 23 juli zal om 20.00 uur Marjan van Giezen zich als lijsttrekker presenteren tijdens een openbare bijeenkomst in Stadsmuseum Swaensteijn aan de Herenstraat 101 in Voorburg. De lijst met kandidaten voor de plaatsen twee en verder zal eind augustus openbaar worden gemaakt. In september zal de PvdA afdeling in een besloten vergadering deze lijst definitief vaststellen.  Dat zal ook het moment zijn dat de PvdA haar campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 gaat starten.

Lees hier de kandidaatstellingsbrief van Marjan van Giezen (pdf)