Door op 3 februari 2014

“Dat organisaties meepraten is toch heel normaal”

In het kader van zijn afscheidstoernee was wethouder Gregor Rensen (PvdA) zaterdag 1 februari te gast in zwembad De Fluit, bij zwemvereniging AZL. Hier werd hij ‘als in een warm bad’ ontvangen door het bestuur en de vele vrijwilligers van de vereniging.

AZL is blij met de inspanningen van wethouder Rensen om tot een vernieuwd zwembad De Fluit te komen, waarbinnen plaats is voor een eigen verenigingsruimte voor AZL. AZL is actief betrokken geweest bij dit proces, en had hier grote waardering voor. Gregor Rensen stelde echter nadrukkelijk “Dat organisaties meepraten, is toch heel normaal. Jullie zijn straks de gebruikers van het nieuwe zwembad!”

Marjan van Giezen, lijsttrekker van de Pvda, en Nadine Stemerdink, de nr. 2 op de lijst, verzekerden AZL dat de PvdA de sportverenigingen ook na het vertrek van Rensen niet zal vergeten. “Zeker de jeugd moet meer bewegen, en zwemmen leren moeten we allemaal!”, aldus lijsttrekker Marjan van Giezen.

Nog 50 dagen is Gregor Rensen (PvdA)  officieel wethouder Sociale Zaken en Sport van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Daarna komt hij niet terug als wethouder, heeft hij reeds aangekondigd.

In de afgelopen 8 jaar heeft hij als wethouder veel bereikt, waaronder het behoud van twee zwembaden in onze gemeente. Zwembad de Fluit zal zelfs helemaal worden herbouwd. Voor AZL is dat erg belangrijk omdat zij op donderdagavond en zaterdagmiddag vele uren zwemles geven. Bijna alle ouders in Leidschendam-Voorburg hebben vele uren doorgebracht in dit zwembad! Naast les-zwemmen wordt er ook wedstrijd gezwommen, is er een waterpoloteam en is er op donderdagavond baantjes zwemmen voor volwassenen.

Tijdens zijn bezoek aan AZL kreeg Gregor Rensen daarom in het eigen AZL-verenigingshonk van voorzitter Rob Velthuis een stempelkaart voor de donderdagavond.  Rensen stelde heel veel uren per week aan sport te besteden, maar de meeste vooral van achter zijn bureau. Hij belooft de zwemkaart straks – als hij meer tijd heeft – ook echt te gaan gebruiken.