Door op 24 februari 2014

De winkelgebieden van Leidschendam-Voorburg

Dagelijkse boodschappen doen of gezellig gaan winkelen? In onze gemeente is dat gelukkig nog mogelijk. Zeker in de vier winkelgebieden die we hebben. Leidsenhage en Damcentrum in Leidschendam, Julianabaan en Voorburg-oud (Herenstraat) in Voorburg. 

Wonen, werk en winkelen: het kan allemaal in één buurt. Dat willen we graag zo houden. Dat zorgt voor bedrijvigheid, levendigheid en levensvatbaarheid. Zo kunnen wonen, werken en winkelen elkaar versterken.

Maar dat stelt wel wat eisen aan de buurt. De PvdA wil zich daarvoor inzetten!

Leegstand van winkels moeten we voorkomen. De centrummanager speelt hierin een belangrijke rol. Met het Ondernemersfonds kunnen winkeliers gezamenlijke activiteiten ondernemen. Zo hou je de buurt gezellig en leefbaar.

Stadspromotie moet alle winkelgebieden promoten. De winkelcentra kunnen juist van elkaar profiteren. De gemeente kan in haar promotie  aangeven wat je in elk winkelgebied kunt vinden.

Het moet er netjes uitzien. Rond sluitingstijd kan het rommelig zijn en dat leidt tot meer rommel. Het ophalen van het vuil moet  juist dan gebeuren.

Samenwerking met het MKB is van groot belang. Daar zetten wij op in.

De PvdA hoort graag wat u vindt van onze winkelcentra. Wat kan er beter? Wat zou u direct willen aanpakken? Mist u bepaalde winkels? Vertel het ons.

Mail uw ideeën en opmerkingen naar Marjan.vangiezen@hetnet.nl