Door op 24 september 2014

Gregor Rensen: waarnemend burgemeester in Brielle

De PvdA-fractie Leidschendam-Voorburg is trots op haar oud-wethouder en oud-Raadslid Gregor Rensen (57, PvdA). Gregor verruilt na 8 jaar wethouderschap en 8 jaar Raadslidmaatschap Leidschendam-Voorburg voor een waarnemend burgemeesterschap in Brielle.

Op 16 oktober zal de huidige burgemeester van Brielle (Zuid-Holland) , mevrouw G.W.M. van Viegen, haar functie neerleggen, na 2 termijnen burgemeesterschap. Omdat er nog geen opvolger is benoemd, heeft de Commissaris van de Koning na overleg met de fractievoorzitters in Brielle ervoor gekozen een waarnemend burgemeester aan te stellen. Gregor Rensen zal voor de periode van ruim een jaar waarnemend burgemeester zijn. De voltallige Gemeenteraad van Brielle heeft Gregor Rensen unaniem voorgedragen. Brielle is een mooie gemeente in Zuid-Holland die zich niet voor niets noemt: “Stad van nu, sfeer van toen”.

Marjan van Giezen, fractievoorzitter PvdA: “met Gregor krijgt Brielle een sociaal bewogen burgemeester die gewoon tussen de mensen staat. Een burgemeester met verstand van sociaal beleid, ervaring in de gemeentepolitiek en heel veel energie. En een burgemeester die veel waarde zal hechten aan de inbreng van de Raad. Wij feliciteren Gregor Rensen én de gemeente Brielle met deze keus. En we gunnen Gregor het allerbeste, maar hopen hem natuurlijk wel nog regelmatig in onze mooie gemeente te zien!”

wethouder Gregor Rensen

voormalig wethouder Gregor Rensen wordt waarnemend burgemeester in Brielle