Door op 24 februari 2014

Leidschendam Zuid: wonen in het groen en overal vlakbij!

Leidschendam Zuid een wijk in opkomst, mooi gelegen nabij de Vliet, veel groen en overal vlakbij.

Wij hebben ons ingezet voor de verbetering van het Damcentrum. Natuurlijk is het nog niet af. Maar de levendigheid komt langzamerhand terug in de Damlaan. Het gebied rond de Sluis is een echte trekpleister geworden in de zomer, voor jong en oud, voor horeca en inwoners.  De PvdA ziet ook nog wel wat uitdagingen in de wijk! Daarvoor willen we ons komende Raadsperiode hard maken. De herinrichting Damcentrum moet doorgaan. En waar niet gebouwd kan worden, moet het openbaar gebied groen worden. Stadslandbouw als alternatief!

Verkeer blijft een zorgpunt. Verkeersoverlast rond de Sluis, parkeerproblemen in Leidschendam Zuid, Plaspoelpolder en Zeeheldenkwartier. Er moet een parkeervoorziening bijkomen in Leidschendam Zuid.

Openbaar vervoer en Leidschendam Zuid gaat blijkbaar niet samen. Althans dat vindt Connexxion. Maar buurtbus 47 is een mooi succes van eigen initiatief samen met de vrijwillige chauffeurs van WOeJ. Buurtbus 47 dus behouden of uitbreiden naar een regiobus-voorziening.

Ouderen en jongeren in de wijk hebben weinig mogelijkheden voor activiteiten. Wijkcentrum De Tol biedt activiteiten, maar zou uitgebreid moeten worden met meer activiteiten voor ouderen en de jeugd.

De PvdA hoort graag van u wat er goed gaat in de buurt, en wat er beter kan. Wat u direct zou willen aanpakken. We hopen dat u ons wilt vertellen wat u vindt van uw eigen wijk.

Mail uw ideeën en opmerkingen naar Marjan.vangiezen@hetnet.nl