Ook werkgelegenheid voor sociale arbeidsplaatsen

Door Privé: Jochem Streefkerk op 6 februari 2019

Ook voor de toekomst wordt werkgelegenheid voor mensen met een sociale arbeidsplaats veilig gesteld. De gemeenteraad is akkoord gegaan met omvorming van sociaal werkbedrijf DSW. Het nieuwe werkbedrijf biedt een werkplek aan alle mensen die op basis van de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) of beschut werk (Participatiewet) bij DSW in dienst zijn. De nieuwe organisatie zal zich ook richten op bemiddeling naar werk. Daarmee ontstaat een lijn van werk in beschutte werkplek naar een werk bij een reguliere werkgever.

Ook in de provincie werkt de PvdA aan baanzekerheid; voor kwalitatief goed werk en voor goede scholing voor iedereen. Wij willen dat Zuid-Holland vooroploopt in het bieden van werk aan mensen met een arbeidsbeperking! In ons verkiezingsprogramma zetten we stevig in op beschut werk én op regulier werk, met tal van ideeën. Met gerichte training, omscholing en bijscholing dragen we eraan bij dat iedereen gezond en productief de pensioenleeftijd kan bereiken. Discriminatie op de arbeidsmarkt gaan we tegen we creëren meer stage- en leerwerkplekken. Meer weten over de komende provinciale verkiezingen? Kijk dan op zuidholland.pvda.nl.

Heeft u ideeën of wilt u eens kennismaken met onze raadsleden? Stuur een e-mail!

 

Twitter /@PvdALdmVbg
Facebook / @PvdALV
[email protected]

Privé: Jochem Streefkerk

Privé: Jochem Streefkerk

Jochem Streefkerk is raadslid en fractievoorzitter, sinds hij in maart 2018 werd gekozen. Daarvoor was hij eerst actief binnen PvdA Rotterdam en daarna bij PvdA Leidschendam-Voorburg (afdelingsvoorzitter 2016-2018). Jochem werkt als advocaat op het gebied van onderwijsrecht. Naast zijn politieke en juridische werkzaamheden, gaat zijn interesse uit naar filosofie en is hij intern toezichthouder bij

Meer over Privé: Jochem Streefkerk

Waar ben je naar op zoek?