Door Privé: Sangita Paltansing op 30 september 2019

PvdA blij met gratis OV voor ouderen met Ooievaarspas

Ouderen met een Ooievaarspas krijgen ook in de gemeente Leidschendam-Voorburg een steuntje in de rug om met het openbaar vervoer te kunnen reizen. Per 1 oktober kent de gemeente ouderen met een Ooievaarspas per kalenderjaar een saldo van €200,- per persoon toe op hun OV-chipkaart, waar ze vrij mee kunnen reizen door heel Nederland.

“In veel omliggende gemeenten kunnen ouderen met een Ooievaarspas al gratis reizen met het openbaar vervoer. Dat wilden we ook in onze gemeente. In ons verkiezingsprogramma was dit één van onze belangrijkste speerpunten. Dat dit ook is gerealiseerd, betekent heel veel voor ouderen met een beperkt inkomen en daar ben ik ontzettend trots op.” aldus PvdA-raadslid Sangita Paltansing.

Voor de regionale tram- en busvervoerders geldt voor deze groep ook een leeftijdskorting van 34% (bij het afsluiten van een abonnement is de korting zelfs 47%) én tijdens daluren kan sowieso met 40% korting met de trein worden gereisd. De combinatie van kortingen en de nu beschikbaar gestelde €200,- maakt dat ouderen vrijuit kunnen reizen.

PvdA-raadslid Sangita Paltansing: “Dit maakt het reizen met OV aantrekkelijker. Dat is echt heel fijn. Ouderen met een kleine beurs worden vaak door de kosten beperkt om uitstapjes te maken, die wat verder van huis zijn. Zij moeten rondkomen van een laag inkomen.”

De PvdA hoopt dat ouderen met een Ooievaarspas ook echt gebruik zullen maken van het vrij reizen met OV en dat het, net als in andere gemeenten, bijdraagt aan het tegengaan van eenzaamheid, een groter sociaal netwerk en de zelfredzaamheid van deze ouderen.

Privé: Sangita Paltansing

Privé: Sangita Paltansing

Sangita Paltansing is raadslid en fractiesecretaris sinds de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Daarvoor was zij actief binnen het bestuur van de PvdA Leidschendam – Voorburg als algemeen bestuurslid. Namens de PvdA-fractie is Sangita tevens lid van het Presidium. In het dagelijks leven werkt Sangita bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit als bestuursadviseur. Daarvoor

Meer over Privé: Sangita Paltansing