9 april 2016

PvdA en VVD blij met blauwe zone winkelgebied Prinsenhof: “meer parkeerruimte voor klanten winkels Frederiklaan Leidschendam!”

De fracties van de VVD en de PvdA uit Leidschendam-Voorburg hebben tot hun verrassing geconstateerd dat het winkelgebied Prinsenhof (Frederiklaan) in Leidschendam opeens een blauwe zone-gebied is geworden. De ondernemers hebben hierom al lange tijd gevraagd. Ook de fractievoorzitters Marjan van Giezen (PvdA) en Astrid van Eekelen (VVD) hebben sinds hun werkbezoek vorig jaar oktober aandacht hiervoor gevraagd. Door bezwaren van omwonenden werd de invoering uitgesteld. Maar afgelopen dagen werden er blauwe strepen op de straat geschilderd en stonden de borden er. “Wij werden vrijdag gebeld door mevrouw van Kan, dat er opeens blauwe strepen op het parkeerterrein stonden. En maandag stonden ook de borden er. Wethouder Kist (Verkeer en Vervoer) heeft bevestigd dat de blauwe zone inderdaad van kracht is geworden. Een mooi resultaat van de inspanningen van de ondernemers!”, aldus de fractievoorzitters. De blauwe zone zal binnenkort  samen met de ondernemers feestelijk geopend worden door wethouder Kist en de beide fractievoorzitters.

 

Stomerij Van Kan heeft met nog een aantal ondernemers bij de gemeente en de beide fractievoorzitters aangedrongen op een snel invoeren van de blauwe zone. Astrid van Eekelen:” Tijdens het werkbezoek hebben de heer en mevrouw van Kan ons laten zien dat het parkeerterrein bijna helemaal vol stond, en dat was eind van de dag, dus geen winkelend publiek!” Marjan van Giezen vult aan: “Het parkeerterrein stond tijdens openingstijden zo vol met auto’s van omwonenden dat bezoekers hun auto niet meer kwijt konden. En soms dus weer doorreden.”

 

Met de blauwe zone kunnen bezoekers maximaal 1 uur parkeren, met een blauwe schijf. De beide fractievoorzitters voegen er nog wel aan toe dat goede handhaving – zeker in de beginperiode – belangrijk zal zijn. “We hopen dat de plekken nu inderdaad vrij blijven voor de klanten en dat dit de winkeliers zal helpen het hoofd boven water te houden”!