9 april 2016

PvdA feliciteert Leidsenhage én omwonenden met ondergrondse parkeergarage: ‘Unibail Rodamco heeft verstandig en duurzaam besluit genomen”.

De PvdA fractie Leidschendam-Voorburg is blij met de aankondiging van Unibail Rodamco dat Leidsenhage toch een ondergrondse parkeergarage krijgt. Unibail Rodamco is de eigenaar van het winkelcentrum Leidsenhage, dat momenteel ingrijpend wordt verbouwd. Wethouder Stemerdink heeft hierover lang moeten onderhandelen met Unibail Rodamco. Het gaat immers om een grote extra investering van Unibail Rodamco in het winkelcentrum. Ook tussen Unibail Rodamco en de omwonenden heeft veel overleg plaatsgevonden. Omwonenden vreesden een twee verdiepingen hoog parkeerdek voor hun raam te krijgen. In gesprekken met de PvdA drongen zij al langer aan op het ondergronds maken van de parkeerplaatsen. Met de aankondiging vandaag komt Unibail Rodamco aan deze wens tegemoet.

 

De PvdA is blij dat de omwonenden nu een veel ruimer zicht krijgen op het te verbouwen winkelcentrum. Ook vindt de PvdA dat Leidsenhage hiermee veel toekomstbestendiger is geworden. Marjan van Giezen, fractievoorzitter PvdA: “als je zoveel investeert in een winkelcentrum, maak het dan gelijk af. Anders komt de vraag naar beter ingepaste parkeervoorzieningen over een paar jaar weer terug. En dan kost het veel meer geld. Unibail Rodamco heeft een verstandig en duurzaam besluit genomen!”.