Door op 17 november 2014

PvdA teleurgesteld: VVD/GBLV/D66 opnieuw tegen bus 47

De PvdA heeft in de Gemeenteraad Leidschendam-Voorburg teleurgesteld gereageerd dat de coalitiepartijen opnieuw tegen het amendement Bus 47 hebben gestemd. Met dit amendement kon financiering worden geregeld voor deze buslijn die in Leidschendam-zuid rijdt. “Naar buiten toe eerst roepen dat je bus 47 zo belangrijk vindt, en in de Raad tegen dit amendement stemmen. Dan laat je de vooral oudere reizigers van buslijn 47 toch aardig in de kou staan”, aldus PvdA-fractievoorzitter Marjan van Giezen.

“Buslijn 47 is een vrijwilligersbus die rijdt van Leidschendam-zuid naar Leidschendam-centrum. Gereden door vrijwillige chauffeurs die met plezier ouderen de bus in en uit helpen. In hun eigen vrije tijd. Goedkoper dan dit bestaat niet! En toch vinden de coalitiepartijen de buslijn ‘te duur’,” stelt Marjan van Giezen, “ondanks alle mooie woorden vooraf. Een teleurstelling voor de mensen van Leidschendam-zuid en voor de vele vrijwillige chauffeurs!”

Wel heeft de wethouder toegezegd bij de Voorjaarsnota 2015, juni volgend jaar, nog eens te kijken naar voortzetting van de subsidie voor bus 47. Als de bus dan nog rijdt tenminste…