Door op 3 november 2013

Raadsfractie op bezoek bij Hospice Het Vliethuys

De PvdA-fractie Leidschendam-Voorburg was op 1 november te gast bij Hospice Het Vliethuys in Voorburg. Een trotse Joke Campo, hoofdcoördinator van Het Vliethuys,  leidde de PvdA-fractie rond. Sinds 3 maanden zit Het Vliethuys in de prachtig nieuwe locatie op het terrein van het Diaconessenhuis in Voorburg, waar vroeger de poliklinieken zaten.

Marjan van Giezen, fractievoorzitter PvdA: “De nieuwe locatie is prachtig, met veel ruimte en licht. Maar we zijn vooral onder de indruk van de manier waarop het Vliethuys wordt gerund. Met een kleine staf van 4 coördinatoren en 80 vrijwilligers maken zij het de bewoners zo naar hun zin dat deze zelfs spreken van een 5-sterren hotel. Ondanks dat het om ernstig zieke cliënten  gaat, is de sfeer in Het Vliethuys opgewekt en sfeervol, ongelooflijk knap!”

In Het Vliethuys wordt zorg geboden aan 8 à 9 terminale patiënten. Deze krijgen 24 uur per dag zorg van een aantal verpleegkundigen en een groot aantal vrijwilligers. Sinds de opening in juni heeft er nog geen bed leeg gestaan. Hospice Het Vliethuys is een zelfstandige stichting, die zonder structurele subsidie of AWBZ-bijdrage draait. De nieuwbouw is tot stand gekomen dankzij gulle giften, een enthousiast donateursbeleid en vele sponsors. Zo zijn onder andere de keuken, het nieuwe bad, de wasmachine, de droger, de bureaus, de zuurstofapparaten allemaal gerealiseerd dankzij giften van bedrijven en organisaties die het Hospice steunen. Grote wens van het Hospice is nu nog het realiseren van een tweede, kleine huiskamer om als familie bij elkaar te kunnen zitten in moeilijke momenten.

Marjan van Giezen:”Ook zoekt het Hospice nog financiering voor het maken van een afstort voor het afval en voor een invalidentrap. Maarten Oosschot, de bouwkundige in onze fractie, was al druk aan het kijken hoe dit simpel gerealiseerd kan worden. Het is te hopen dat Het Vliethuys erin slaagt ook hiervoor financiering te vinden!”.

PvdA werkbezoek Hospice het Vliethuys 009

De PvdA-raadsfractie op werkbezoek in Het Vliethuys

De PvdA is trots op zo’n geweldige voorziening in onze gemeente, en het enthousiaste team van Het Vliethuys. “Joke Campo  en haar mensen doen geweldig werk”, stelde Nadine Stemerdink, plv. fractievoorzitter, dan ook terecht aan het einde van het bezoek!