Raadslid

Delroy Blokland

Als raadslid sinds 2014 van de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg stel ik mijzelf graag voor: ik voel me zeer vereerd om de komende vier jaar de idealen en ideeën van de PvdA in de raad uit te dragen. Na jaren van bezuinigen is het nu tijd om weer te investeren in de toekomst van Leidschendam-Voorburg. Tijdens de campagne voor de boeg hoop ik veel leden ook persoonlijk te spreken en te leren kennen. Maar nu eerst iets over mijzelf.

Ik ben 44 jaar en woon sinds 2007 met mijn gezin in Voorburg-West. Voordat ik in Voorburg kwam wonen heb ik in Den Haag, Amsterdam, New York en Paramaribo gewoond. Mijn wortels liggen echter in Arnhem, waar ik ben geboren en opgegroeid in de arbeiderswijk Klarendal. Mijn gezin is in Voorburg komen wonen om dicht bij ons werk in Den Haag te wonen en tegelijkertijd onze kinderen een veilige en groene omgeving te geven om op te groeien.

Mijn vrouw en ik werken beiden bij de Rijksoverheid: zij bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en ik bij het ministerie van Economische Zaken. Politiek en bestuur zijn dus belangrijke gespreksonderwerpen aan onze eettafel. Onze kinderen van 12 en 8 gaan naar het Gymnasium Novum en de Groen van Prinstererschool. In mijn vrije tijd voetbal ik bij VV Wilhelmus en dat hoop ik naast het raadswerk ook te kunnen blijven doen.

Ik ben sinds 1996 lid van de PvdA. In 2003-2004 was ik bestuurslid van de PvdA Amsterdam en heb ik de partij en het lokale bestuur van binnen uit leren kennen. Ik was in die tijd ook actief in het campagneteam van de PvdA Amsterdam voor de Tweede Kamerverkiezingen 2003, waarbij de PvdA onder leiding van Wouter Bos een geweldige ‘comeback ‘maakte. Naast deze lokale bestuursfunctie was ik ook lid van een jonge economenwerkgroep die de Tweede Kamerfractie van de PvdA van advies diende over financiële en economische onderwerpen.

Mijn ideaal is dat Leidschendam-Voorburg ook in de toekomst een mooie en welvarende gemeente is om te wonen, werken en ontspannen. Vooral voor kinderen die hier opgroeien moeten we alles doen om hen de kans te geven zich te ontplooien. Dat betekent goede scholen, mooie sportaccommodaties, een moderne bibliotheek en een veilige openbare ruimte. Maar niet in de laatste plaats een kindgericht armoedebeleid want er groeien in onze gemeente namelijk nog veel te veel kinderen op in armoede en zij moeten ook de kans krijgen om mee te doen. Ik ben daarom trots op dat ik als raadslid de sportstrippenkaart en schoolspullenpas in onze gemeente heb mogen introduceren. Met uw stem zal ik ook de komende 4 jaar blijven werken aan een toekomst voor Leidschendam-Voorburg met kansen voor alle kinderen.