Fractievertegenwoordiger

Coen van Hoogdalem

Coen van Hoogdalem

Over Coen van Hoogdalem

Mijn droom voor de PvdA Leidschendam-Voorburg: Een gemeente waar iedereen graag woont, met plekken om jezelf te ontwikkelen, nieuwe dingen te ontdekken, elkaar te ontmoeten en te ontspannen. Met de nadruk op iedereen: jongeren, ouderen, minder draagkrachtigen, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En we hebben een vangnet voor wie buiten de boot valt of dreigt te vallen. De PvdA levert een belangrijke bijdrage in het realiseren van die droom.

Favoriete quote: ‘I love it when a plan comes together’

“Trots gaat Wouter (34), mijn verstandelijk gehandicapte zoon, naar zijn werk. Hij hoort erbij, want hij gaat elke dag naar zijn werk zoals iedereen. En DSW heeft voor die baan gezorgd. Dat is het mooie van Nederland: we zorgen voor elkaar en we kunnen allemaal meedoen. Het vangnet is voor wie er op eigen kracht niet uitkomt. Eigen verantwoordelijkheid nemen staat voorop, maar wat als dat niet lukt? Dan helpen we je, zodat je weer meedoet en trots kan zijn.

Mijn jeugd bracht ik deels in Suriname door, waar we enthousiast boomhutten bouwden en avonturen beleefden. Die instelling ben ik nooit kwijtgeraakt. Als nieuwe politicus ben ik daarom niet bang om een beetje gek te doen en om avontuurlijk te zijn in ideeën. Net als in mijn loopbaan in de marketing blijf ik pragmatisch, realistisch en een tikje rebels. Bovendien gaat mijn grenzeloze optimisme me in de politiek helpen om plannen tijdens de rit zo bij te stellen dat we toch het doel bereiken. Praktisch de problemen aanpakken is mijn motto. En aangezien ik sinds juni met pensioen ben , heb ik daar voldoende tijd voor.”