Afscheid Nadine Stemerdink

11 mei 2021

Bekijk hier het volledige afscheid van Nadine Stemerdink en lees de boodschap van fractievoorzitter Jochem Streefkerk terug.

 

 

Voorzitter,

Beste Nadine,

Bijna twintig jaar geleden betrad jij het politieke toneel van Leidschendam-Voorburg. En als je bedenkt dat in de meeste definities een generatie zo’n vijftien jaar omvat, kunnen we met recht zeggen dat je hier al een generatie rondloopt en dat is nog los van de andere generaties waardoor de naam Stemerdink aan de politiek is verbonden. Je hebt de mensen en de politiek in die lange tijd zien veranderen. En alhoewel onze samenwerking pas vijf jaar geleden is begonnen, durf ik toch zo maar te zeggen dat je in die twintig jaar jezelf bent gebleven. Dat zeg ik, terugdenkend aan alle anekdotes die gisteren in het afscheid met de afdeling zijn gedeeld. Maar dat zeg ik ook, omdat ik heb gezien hoe goed het je lukt om de dingen te relativeren en in perspectief te plaatsen.

Dat wil niet zeggen dat de dingen je niet raken, in tegendeel. Ik denk namelijk dat ik weinig mensen in de politiek ben tegengekomen die het werk zo ter harte gaan zoals bij jou, en ook net als jij met zoveel enthousiasme en energie elke dag weer bezig zijn met de dingen die voorbij komen. De volgende voorbeelden noemde ik gisteren ook al even, en dat is niet voor niets: want jouw betrokkenheid bij organisaties als stadsbeheer en de sportverenigingen kenmerken de manier waarop jij werkt. Dat heb je denk ik ook goed naar voren laten komen in de brief die je deze raad als afscheid stuurde. Bovendien heb je een bepaalde gedrevenheid als het aankomt op het helpen van mensen en daarin ben je een echte PvdA’er. Ook al voer je dan campagne in een blauwe jas. Iedereen heeft iets te verbeteren, zullen we maar zeggen.

Namens de fractie en opnieuw ook namens de afdeling, wil ik je heel erg bedanken voor jouw werk en inzet in de afgelopen twee decennia. Persoonlijk heb ik onze samenwerking altijd plezierig en to the point gevonden. Vertrouwelijke zaken bleven vertrouwelijk, afspraken waren afspraken en verrassingen… die waren er bijna nooit. Volgens mij zijn dat wel de drie dingen die onze samenwerking deden slagen.

Het burgemeesterschap is een mooie, nieuwe uitdaging. Daarin wens ik je veel succes, het ga je goed. En we blijven elkaar volgen.