Door op 24 februari 2014

De Heuvel: een wijk 50 jaar jong!

De Heuvel is een levendige wijk in Leidschendam. Ruim gebouwd, open en groen. Vanaf het begin in 1964 zijn de bewoners enthousiast over hun wijk.

In de afgelopen jaren zijn er veel ontwikkelingen in de wijk. Er is meer leegstand. In het winkelcentrum zie je hier en daar leegstaande winkels, de school Veurs Stip is gesloten.De Opifex-kerk heeft gelukkig een nieuwe gebruiker gevonden. Maar de wijk leeft, en er gebeurt heel veel. In het voormalig Veurs Stip werd onlangs het eerste Repair Café gehouden. Op het binnenterrein huist de grootste bridgevereniging van Nederland. Het Vreugdevuur met Oud en Nieuw is een mooi voorbeeld hoe het ook kan. Gezamenlijk met de wijkagent vormen bewoners een Buurt Preventie Team. Kortom, de bewoners zijn betrokken en actief in hun eigen wijk!

Als PvdA mochten we intensief met u meedenken over de gebiedsvisie voor De Heuvel. Er was veel betrokkenheid van bewoners en er zijn veel ideeën over en weer gegaan. Maar we zien nog uitdagingen in de wijk. En ook hiervoor wil de PvdA zich samen met de wijk blijven inzetten:

–          Hoe houden we het winkelcentrum levensvatbaar?

–          Wat voor nieuwe bestemming krijgt het oude gebouw van Veurs Stip?

–          behoud en onderhoud van het groen in de wijk

–          ondersteuning van buurtinitiatieven

–          Meer aandacht en ruimte voor jongeren

 

De PvdA hoort graag van u wat er goed gaat in de buurt, en wat u vindt dat beter kan. Wat zou ú willen veranderen in uw wijk? Kortom: wat vindt u zelf van uw wijk en waar hebt u onze hulp bij nodig?

Mail uw ideeën en opmerkingen naar Marjan.vangiezen@hetnet.nl