Midvliet aangewezen als lokale omroep

6 april 2021

Het Commissariaat voor de Media heeft de Leidschendamse Lokale Omroep Midvliet (Midvliet) aangewezen als lokale omroep voor de komende 5 jaar.

Wethouder cultuur Astrid van Eekelen: ”Ik wil Midvliet van harte feliciteren met de aanwijzing als lokale omroep voor de komende jaren. Met Midvliet hebben we een lokale omroep die met vele vrijwilligers verweven is in onze samenleving. We gaan de komende tijd afspraken maken zodat zij een mooi programma op het gebied van informatie, cultuur en educatie kunnen neerzetten voor de komende jaren.”

Zowel Midvliet als LVTV waren in de race om de lokale omroep voor de komende jaren te worden. Het Commissariaat voor de Media heeft besloten de aanwijzing toe te kennen aan Midvliet.

De PvdA heeft bij de behandeling van de aanwijzing in de gemeenteraad een middenpositie ingenomen: LVTV en Midvliet waren allebei voldoende geschikt om deze aanwijzing te ontvangen. Daarom paste het de raad niet om zich tegen de een of de ander uit te spreken. Dat het Commissariaat voor de Media nu voor voortzetting van de aanwijzing van Midvliet kiest, neemt de PvdA instemmend ter kennisgeving aan.