Nadine Stemerdink wordt burgemeester Voorschoten

23 maart 2021

Nadine Stemerdink is maandagavond voorgedragen als nieuwe burgemeester van Voorschoten. Katrien van Meenen, voorzitter van de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Voorschoten maakte dat bekend. Nadine is nu nog onze wethouder in het college van B&W in Leidschendam-Voorburg. Nadine wordt naar verwachting op 17 mei tot burgemeester benoemd.

De afgelopen twintig jaar heeft Nadine haar stempel gedrukt op de lokale politiek van Leidschendam-Voorburg. Sinds 2002 zat Nadine in de gemeenteraad namens de Partij van de Arbeid; vanaf 2015 volgde daar het wethouderschap op. Goedlachs, goed ingevoerd en een uitstekend gevoel voor politiek, kenmerken de manier waarop Nadine haar werk in de afgelopen jaren heeft ingevuld. Het bestuur en de fractie bedanken haar voor al haar werk in de gemeente, voor onze partij en voor alle inwoners.

Fractievoorzitter Jochem Streefkerk: “Dit is een geweldige stap voor Nadine, die heel goed bij haar past. Na vele jaren in het openbaar bestuur, als ambtenaar, raadslid en als wethouder, is dit een mooi vervolg van haar carrière.”

De PvdA blijft deel uitmaken van de coalitie en het college van B&W en gaat de komende weken dus op zoek naar een nieuwe wethouder. Streefkerk vervolgt: “De PvdA heeft talent te over. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we op korte termijn een zeer geschikte kandidaat kunnen vinden. Over de procedure maakt de fractie komende week meer bekend.” Uiteindelijk wordt de nieuwe wethouder benoemd door de gemeenteraad.