Door op 22 januari 2017

PvdA Nieuwjaarsbijeenkomst: eerste Maarten Oosschot-prijs voor Jochem Streefkerk

De PvdA Leidschendam-Voorburg hield zaterdag 21 januari de traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst, dit keer in Voorburg, café The Fox. Veel bekende maar ook nieuwe leden zorgden voor een volle zaal. Onder de genodigden waren wethouder Nadine Stemerdink, PvdA-Tweede Kamerlid Michiel Servaes en PvdA-wethouder Den Haag Rabin Baldewsingh. Ook collega’s van de VVD en CU/SGP waren aanwezig.

Bestuursvoorzitter Jochem Streefkerk riep een ieder op deel te nemen aan de komende verkiezingscampagnes, want juist nu – in de Trump-tijd – is het belangrijk politiek mee te doen. Marjan van Giezen, fractievoorzitter PvdA onderstreepte de afscheidswoorden van Obama, “the single most important word of our democracy is the word ‘we’. Politiek moet je samen doen, binnen de PvdA, maar ook met andere partijen en vooral met de inwoners”.

 

Voor het eerst werden er ook aanmoedigingsprijzen uitgereikt. Allereerst de Maarten Oosschot-prijs, ter nagedachtenis aan het vorig jaar overleden fractielid Maarten Oosschot, die zich altijd vol energie en humor voor 100% inzette voor de PvdA. Deze prijs ging naar de PvdA-voorzitter Jochem Streefkerk. Marjan van Giezen: “Jochem is nog geen jaar voorzitter, maar heeft kans gezien een krachtig bestuur samen te stellen dat de fractie ondersteunt en actief in onze gemeente aanwezig is. Net als Maarten heeft hij een energieke en ‘niet-zeuren-maar-aanpakken’ mentaliteit.  We zijn als fractie blij met dit bestuur!”

 

Wethouder Nadine Stemerdink en fractielid Delroy Blokland kregen de Diederik Samsom-prijs, voor hun deskundigheid en het keiharde werken. Wethouder Rabin Baldewsingh kreeg de Hakim Ziyech-prijs voor zijn ‘net-even-anders-zijn-maar-gewoon-doorgaan’-aanpak. In zijn verhaal ging Baldewsingh in op het belang van mee (kunnen) doen aan de maatschappij. Met zijn Rabin-banen zorgt hij ervoor dat mensen die 6 jaar op de bank zitten, nu aan de slag kunnen. “Voor hen gaat een nieuwe wereld open”, aldus Baldewsingh. De PvdA hoopt dat de Rabin-banen ook in Leidschendam-Voorburg mogelijk worden gemaakt door de eigen wethouder, ‘zodat wij onze Nadine-banen krijgen, aldus Marjan van Giezen.