PvdA wil tempo met sociale woningbouw

13 oktober 2019

De plannen om in Leidschendam-Voorburg 750 extra sociale huurwoningen te bouwen moeten snel concreet gemaakt worden. Daartoe roept de PvdA het college op in een motie die tijdens de raadsvergadering van 8 oktober is aangenomen.

Doordat er te weinig sociale huurwoningen zijn in de regio Haaglanden, loopt de wachtlijst voor woningzoekenden op. Inmiddels staan woningzoekenden in Leidschendam-Voorburg gemiddeld 45 maanden op een wachtlijst. “Dat is onacceptabel lang. Er moeten zo snel mogelijk meer sociale huurwoningen gebouwd worden om ervoor te zorgen dat starters, gezinnen en ouderen zeker zijn van een betaalbare huurwoning”, aldus PvdA’er Matthijs Willemse-Jacobson.

In regionaal verband zijn afspraken gemaakt om meer sociale huurwoningen te bouwen. In Leidschendam-Voorburg is de ambitie om 750 extra sociale huurwoningen te realiseren tot 2025. Voor een aantal locaties zijn al concrete plannen voor sociale woningbouw, waaronder aan de Rijnlandlaan en De Star. Maar voor honderden nieuwe woningen moet nog een bouwlocatie gevonden worden. De gemeente heeft een aantal kansrijke locaties al wel in beeld, maar er zijn nog geen concrete afspraken. “De PvdA wil dat nog voor de zomer van 2020 de plannen concreet gemaakt worden. Er moet duidelijkheid komen over waar en wanneer gebouwd gaat worden. De schop moet zo snel mogelijk de grond in.”