Raadsflits: De laatste vergadering van 2022

14 december 2022

In de laatste raadsvergadering van 2022 kwam veel aan bod.

Allereerst het herstelbeleid na corona: dat wordt afgebouwd. Dat vindt de PvdA jammer en ons voorstel om toch nog aandacht te houden voor structurele problemen in de samenleving, werd door een meerderheid van de raad verworpen.

We stelden verder vragen over de sluiting van het loket voor energietoeslag. In 20 van de 344 gemeenten is dit loket gesloten en Leidschendam-Voorburg is daar één van. Het College wil daar niet op terugkomen, maar gaf wel weer aan dat inwoners alsnog via het Sociaal Servicepunt geholpen kunnen worden. De PvdA roept het College op om snel duidelijkheid te geven: aanvragen komen nog altijd binnen en niemand mag deze winter in de kou staan.

Ook deden we een voorstel om de nazorg voor slachtoffers van een impactvolle misdaad te verbeteren, door een betere samenwerking tussen veiligheids- en zorgorganisaties. Hiermee hebben we er weer een steentje aan bijgedragen om mensen hun leven sneller te laten oppakken na een heftig incident.

Als laatste gaat het College na een unaniem aangenomen voorstel van de PvdA en VVD op zoek naar een nieuw pakhuis voor Sintvoorieder1. Zo kunnen zij ook volgend jaar kinderen in armoede voorzien van mooie cadeaus.