Raadsflits: Snel een plan van aanpak energiearmoede & meer sociale huurwoningen

5 oktober 2022

De huidige tijden zijn voor steeds meer inwoners niet makkelijk. De energieprijzen, de boodschappen: alles wordt duurder. De PvdA zet zich in om inwoners beter te ondersteunen.

Ons raadscommissielid Becir Ogrić brak in de commissie Omgeving een lans voor goede sociale huurwoningen in Leidschendam-Voorburg. Hij riep het College op tot meer sociale keuzes, bij woningbouwprojecten nu en in de toekomst. Zijn maidenspeech kun je terugzien via onze website.

De raadsvergadering van 27 september stond op initiatief van de PvdA in het teken van energiearmoede. Samen met ChristenUnie, GroenLinks en SP bereidde ons raadslid Suzanne Kok twee moties voor. We roepen hierin op tot een goed plan van aanpak energiearmoede. De wethouder heeft toegezegd hier nog deze herfst mee te komen. Ook vroegen we het College om actie op korte termijn: inwoners raken immers nu al in nood. We kunnen niet wachten op de winter. Deze motie werd helaas niet gesteund door de coalitie. De PvdA blijft daarom hameren op acute steun voor inwoners die in de knel komen met hun energierekening. Wil je hier met ons over doorpraten? Stuur dan een bericht!