Door Nadine Stemerdink op 22 december 2013

Woej-vrijwilligers verrassen wethouder Gregor Rensen

Zeer verbaasd keek wethouder Gregor Rensen (PvdA) toen hij dinsdag 17 december de paar honderd vrijwilligers zag in het Woej-gebouw in Voorburg. De wethouder was door Woej in het geheim uitgenodigd om dit jaar de kerstpakketten aan de vrijwilligers uit te delen.

Woej nodigde de wethouder niet zomaar uit om dit te doen. De afgelopen jaren heeft Rensen zeer actief bijgedragen aan de ontwikkeling van de welzijnsorganisatie Woej. Voordat bijna acht jaar geleden Gregor Rensen wethouder heeft hij aan de wieg gestaan van de oprichting van Woej en is hij korte tijd zelfs bestuurslid geweest. “Inderdaad we hebben een bijzondere band met elkaar”, aldus een glunderende, trotse en ook verbaasde wethouder Rensen.

Nadine, Gregor en Jan

wethouder pakt uit bij Woej

Jaarlijks krijgen de ongeveer 600 vrijwilligers van Woej een kerstpakket. “Door de inzet van de honderden vrijwilligers neemt Woej een belangrijke en centrale plaats in onze samenleving”, aldus Jan van der Werf, directeur van Woej. “Ze verdienen het dan ook dat we juist hen jaarlijks bedanken. Zij zijn immers het gezicht van Woej”.

Wethouder Rensen sprak zijn waardering uit voor de inzet van de vrijwilligers. “U bent de ruggengraat van onze gemeentelijke samenleving. Zonder u en uw inzet zou het woord participatiesamenleving geeneens bestaan. Ik wil u als wethouder, hartelijk danken voor uw inzet. Hoewel het voor mij een verrassing is om hier te staan, ben ik er trots op om het kerstgeschenk van Woej persoonlijk aan u te geven”.

Met een kerstpakket onder de arm en een handdruk van de scheidende PvdA-wethouder (na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014) gingen de vrijwilligers richting huis. Maar niet nadat velen ook wethouder Rensen bedankten voor zijn inzet. Duidelijk was dat wethouder Rensen geliefd is bij de vrijwilligers en ze zullen hem ongetwijfeld gaan missen.

Op de foto door Ot Douwes staan (vlnr): Nadine Stemerdink (vice-fractievoorzitter PvdA), Gregor Rensen (wethouder PvdA) en Jan van der Werf (directeur Woej).

Nadine Stemerdink

Nadine Stemerdink

Nadine Stemerdink is sinds 9 februari 2015 wethouder voor werk en inkomen (incl. DSW en Jeugdwerkgelegenheid), sport, openbare ruimte, wijk- en buurtgericht werken; personeel & organisatie en het project Leidsenhage namens de PvdA in het college van BenW van Leidschendam-Voorburg.

Meer over Nadine Stemerdink