Door op 10 februari 2014

“Een zeer toegankelijke wethouder….”

“Toegankelijkheid is voor ons heel belangrijk. En u was voor ons altijd héél toegankelijk!” Met deze woorden vatte Rob Wagemans van het Platform Gehandicapten 8 jaar samenwerking met wethouder Gregor Rensen (PvdA) samen. Van Carine Schaap, voorzitter van het Platform, kreeg Rensen als afscheid een boekje over de omgeving van Swaensteijn, de zetel van de Gemeenteraad. Zij noemde de vele contacten met Gregor Rensen heel waardevol voor het Platform.

In het kader van zijn naderende afscheid als wethouder organiseert de PvdA-fractie een toernee langs organisaties en verenigingen waarmee Gregor Rensen een echte band heeft opgebouwd. Dat geldt zeker voor het Platform Gehandicapten. Het waren jaren waarin veel bereikt is voor mensen met een beperking. Maar ook jaren waarin de bezuinigingen een hard gelag zijn geweest. Om op informele wijze stil te staan bij deze roerige jaren had het Platform Gehandicapten in het geheim een lunch georganiseerd voor wethouder Rensen. In wijkcentrum De Blauwe Tram was het gehele bestuur  en ook enkele oud-bestuursleden van het Platform aanwezig en stond een heerlijke zelfgemaakte lunch klaar!

Gregor Rensen prees het Platform Gehandicapten om zijn actieve rol  in onze gemeente voor mensen met een beperking. Hij noemde de werkgroep Toegankelijkheid en het Scholenproject, waarbij kinderen van groep 8 aan den lijve kunnen ondervinden wat het is om lichamelijk beperkt te zijn.

Fractievoorzitter en lijsttrekker Marjan van Giezen stelde het Platform gerust: “Gregor Rensen vertrekt, maar wij blijven. Ook in de toekomst zal het Platform Gehandicapten zijn weg naar de politiek vast wel weten te blijven vinden!”

Lunch Gehandicapten Platform-2