Door Privé: Jochem Streefkerk op 15 maart 2018

Kandidaat #2 Jochem Streefkerk stelt zich voor!

Sinds 2015 woon ik in Voorburg-Noord, aan de Van Egmondestraat. In het dagelijks leven werk ik bij Van Doorne, een juridisch kantoor in Amsterdam, als onderwijsjurist. Ik hou me daar vooral bezig met het adviseren van scholen en opvangorganisaties, overheden en andere kennisinstellingen. Leuk werk, waarmee ik in alle uithoeken van het land kom. Daarnaast ben ik als vrijwilliger betrokken bij De Schoolschrijver, (een organisatie die zich bezig houdt met schrijf- en taalonderwijs aan taalzwakke kinderen) en geef ik af en toe gastlessen op de Hogeschool voor Toegepaste Filosofie.

Ik ben in Voorburg komen wonen om heel praktische redenen: centraal, goede voorzieningen, veel groen. En in de afgelopen twee jaar ben ik door de PvdA en via Vlietwensen alleen maar nog positiever over onze gemeente geworden. Ik zet me daarom in de komende vier jaar graag voor u in. Om bij te dragen aan de mooie dingen in Leidschendam-Voorburg. En om te verbeteren wat nog niet helemaal naar wens gaat: er is op veel gebieden een duidelijke segregatie langs wijkgrenzen, dagelijkse voorzieningen zijn soms bron van ergernis en de samenwerking tussen gemeente en andere (semi-)publieke partijen kan op veel punten beter. Er is veel te doen en ik neem die taak graag op me.

Ik kies voor de Partij van de Arbeid, omdat onze politiek uniek is: gericht op het verbinden van mensen. Jong, oud, laag en hoog opgeleid, nieuwkomers, veel geld, weinig geld. De kern van onze politiek is dat niemand buiten de boot valt. En die garantie voor een minimale zekerheid in het leven, vind ik belangrijk. We kunnen ons dat als samenleving veroorloven en dat is een heel groot goed.

Natuurlijk heb ik me verbonden aan het hele programma van de PvdA, maar in de komende periode zal ik me (extra) inzetten voor de volgende onderwerpen:

  • 2 miljoen euro naar wijkbudgetten, door bewoners te besteden.
  • Opknapbeurt voor winkelcentrum Julianabaan.
  • AOW’ers met een Ooievaarspas mogen gratis reizen in het openbaar vervoer (net als in Den Haag).
  • Kortere wachttijd voor sociale woningen (de wachttijd is nu 7 jaar!).
  • Samenhangende voorzieningen voor kinderen: investeren in schoolgebouwen en in een goede aansluiting tussen onderwijs en zorg.

De combinatie die ik elke dag in mijn werk maak – hard werken, op het scherpst van de snede, met oog voor de lokale situatie – wil ik ook inbrengen in de gemeente en de gemeenteraad. Ik hoop dat ik daarbij op uw stem mag rekenen.

Neem gerust contact met me op. Ik ben benieuwd naar uw ervaringen!

Privé: Jochem Streefkerk

Privé: Jochem Streefkerk

Jochem Streefkerk is raadslid en fractievoorzitter, sinds hij in maart 2018 werd gekozen. Daarvoor was hij eerst actief binnen PvdA Rotterdam en daarna bij PvdA Leidschendam-Voorburg (afdelingsvoorzitter 2016-2018). Jochem werkt als advocaat op het gebied van onderwijsrecht. Naast zijn politieke en juridische werkzaamheden, gaat zijn interesse uit naar filosofie en is hij intern toezichthouder bij

Meer over Privé: Jochem Streefkerk